Els Bufadors de Beví
Els bufadors són unes escletxes o petites coves a la muntanya per on surt corrent d'aire i si bufa fort es pot sentir com xiula. Disfruta d'un microclima especial en aquesta zona d'Osona amb blocs de roca coberts de molsa i una flora específica.

La sortida es fa des de Santa Maria de Besora, el primer tros es pot fer tant en cotxe com caminant, són uns 5km, per tant nosaltres aquí recomanem fer-ho en cotxe. Agafem la pista asfaltada que va a Ripoll per Llaers i a uns 2.5km després trobarem un revolt cap a la dreta d'on surt una pista de terra blanca que va cap a l'esquerra. Avancem per aquesta pista fins trobar uns indicadors dels bufadors al Coll de Beví, aquí podem deixar els cotxes.

Els bufadors es trobem al mig de la paret vertical que trobem davant. Comencem llavors a camniar per un corriol que baixa i ens dirigeix cap a la serra dels bufadors, la idea es voltejarla i passar en mig d'ella on hi trobarem els fufadors, podem pujar al cim i baixar per l'altre banda. Són uns 2 kms de caminada còmoda per la serra dels bufadors, i un petit grup de pedres ens indica l'entrada. Just a la base d'un pí hi trobarem el forat que habitualmen més bufa, i continuem caminant pels laberíntics camims per trobar la resta de forats i escletxes.

No es recomana l'entrada a les escletxes ni a les coves ja que és un terreny molt inestable, vigileu els nens que no marxin sols.

Si seguim el camí per la carena anirem baixant cap a la vall per l'altre banda de la montanya i un camí ens portarà de nou cap al Coll de Beví on hem deixat els cotxes, total uns 7 kms.

Si porteu nens petits o no voleu caminar tant, es pot arrivar sense problemes fins als primers bufadors i tornar pel mateix camí.

Tot plegat un matí en una zona totalment diferent que ens transporta a un altre món.


Itinerari
Més informacióVer Sin título en un mapa más grande

Suggeriments:
Si teniu temps es pot continuar l'excursió fins a LLaers on es pot visitar el castell.
Valoracions:

El 17/06, Juani va dir:
Passejada molt agradable i molt entrentinguada pels més petits de la familia. Ideal a l'estiu pq el bosc és molt fresquet.


Fes la teva valoració:

Usuari:
Contrasenya:
Per enviar una valoració cal que informis el teu nom d'accés i contrasenya. Si no disposes del codi d'identificació, pots obtenir-lo amb l'opció Demana Usuari.