Delta del Llobregat, llac CAL TET
Avui us volem recomanar una reserva natural a tocar Barcelona i que moltes vegades passa totalment desapercebuda.
És un lloc ideal per anar a passar una matí o inclús un dia sencer amb la canalla, aquí tenen espai de sobres per còrrer i jugar i a més com que te molts llocs d'aguait es poden veure gran quantitat d'ocells. Potser la millor època per anar-hi és a la primavera i tardor, però a l'hivern també hi trobem animalons.
Per una altra banda també cridarà molt l'atenció dels nens els avions, que com estar a tocar de l'aeroport passen molt baixos i fan molt de soroll.

Format pel riu Llobregat i els estanys de Cal Tet i Ca l'Arana. Són gairebé 90 hectàrees situades a la riba dreta del tram final del riu Llobregat, on podem trobar estanys litorals, canyissars, jonqueres, prats humits, pineda i platja. En ells hi ha gran diversitat de flora i fauna, especialment aus aquàtiques.

L'accés és per la carretera de la platja del Prat (B-203). A la rotonda del camí de València cal seguir les indicacions a mà esquerra i aparcar en l'aparcament habilitat al costat del canal de la Bunyola. Cal fer a peu uns 300 m seguint el camí de València fins trobar la porta de fusta d'accés a l'espai. El bus urbà PR-3 (el Prat de Llobregat) deixa a 500 metres de l'entrada. L'aparcament no és vigilat.

L'itinerari transcorre per una zona que ha experimentat grans canvis d'ençà l'excavació de la nova desembocadura del riu Llobregat, la qual va tenir lloc entre l'any 2002 i el 2004. No només és de nova creació l'actual llera del riu sinó que també ho és el mateix estany de cal Tet, de 10 hectàrees de superfície, i la platja de ca l'Arana. De la primitiva reserva natural resten la bassa i la pineda de ca l'Arana.

L'itinerari permet observar la majoria dels hàbitats característics de les zones humides litorals i de les espècies que hi habiten, essent especialment destacable la diversitat d'espècies d'ocells que s'hi poden trobar, ja que al delta han estat citades 356 espècies, nombre aquest que adquireix especial relleu si es té en compte que aquest espai es troba al bell mig de la regió metropolitana de Barcelona. Actualment també es poden visitar els antics edificis de la caserna dels carrabiners i l'edifici del semàfor, ambdós a la platja del Prat i recentment remodelats.

Es pot escollir fer un passeig de 3kms o 5,4kms, o tots dos, sempre sense cap desnivell, és un itinerari molt fàcil.
El camí i els aguaits de l'estany de cal Tet estan adaptats per a cadires de rodes.

Horaris:
De l'1 d'abril al 31 de juny, de dimarts a diumenge i dilluns festius, de 9 a 19 h.
De l'1 de juliol al 31 d'agost, de dimarts a diumenge i dilluns festius, de 9 a 15 h.
De l'1 de setembre al 31 d'octubre, de dimarts a diumenge i dilluns festius, de 9 a 19 h.
De l'1 de novembre al 31 de març, de dimarts a diumenge i dilluns festius, de 9 a 17 h.

Els itineraris interiors dels espais naturals del Riu romandran tancats tots els dilluns no festius, els dies 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener.
Itinerari
Més informacióValoracions:
No hi ha valoracions.

Fes la teva valoració:

Usuari:
Contrasenya:
Per enviar una valoració cal que informis el teu nom d'accés i contrasenya. Si no disposes del codi d'identificació, pots obtenir-lo amb l'opció Demana Usuari.