Mare de la Font – Castellvell
La ruta de la Mare de la Font passa per aquest preciós parc de les rodalies de Solsona i s'enfila fins al Castellvell, amb unes vistes impressionants del massís del Port del Comte.

Comencem la ruta davant l'oficina de turisme de Solsona, baixem pel costat de l'oficina de Correus, girem a l'esquerra i anem seguint el curs del riu pel barranc de Pallarès fins al parc de la Mare de la Font.
Aquest tram de l'itinerari és d'alt interès ecològic i paisatgístic, arranjat i accessible per a tot tipus d‘usuari; també és pedalable.

Abans d'arribar al restaurant, pugem per l'escala cap al camí enquitranat i el creuem per anar al punt d'informació dels espais naturals protegits del Solsonès.
Travessem pel túnel metàl·lic i agafem el corriol que segueix l'itinerari botànic. Passem per la font d'en Manel fins a arribar a la font de la Mina. Aquesta font es troba al costat d'una balma (per on salta l'aigua de la rasa en forma de cascada i va a parar a un petit toll). A l'altre costat de la font, a una certa alçada, hi ha l'entrada a la mina que dóna el nom al parc i a la font. Pugem les escales fins a dalt, al circuit esportiu del parc de la Mina. Anem en sentit oposat de la carretera C-26, i ens endinsem al bosc per un camí que surt del marge dret del parc. Seguim el corriol per dins el bosc, per la falda del castell, i anem pujant suaument fins a sortir a la carretera que va al Castellvell.

La seguim fins a dalt de tot. El Castellvell i el seu entorn enjardinat esdevenen una talaia impressionant del territori. Iniciem la baixada per un corriol que aviat es transforma en escales amples i empedrades que descendeixen fent ziga-zaga. Durant la baixada podem gaudir de vistes panoràmiques dels municipis de Solsona, part d'Olius i de Lladurs.
Abans d'arribar al punt final del trajecte passarem per l'antiga carrera documentada com a “camí vorejat de parets que sortia d'una masia o del poble”.

Distancia: 5,2kms
Desnivell: 108m

Itinerari
Més informació
Enllaços:
Solsona
Valoracions:
No hi ha valoracions.

Fes la teva valoració:

Usuari:
Contrasenya:
Per enviar una valoració cal que informis el teu nom d'accés i contrasenya. Si no disposes del codi d'identificació, pots obtenir-lo amb l'opció Demana Usuari.