La Tosca del Pinetar
La font de la Tosca és un paratge de gran bellesa i interès natural vinculat també al llegendari vallfogoní. Just a sobre s'hi va descobrir les restes, molt ben conservades, d'un antic forn de coure teles i maons. La Teuleria del Pinetar de l'Obra s'ha excavat amb la col·laboració dels veïns i es pot entendre perfectament el seu funcionament en un plafó explicatiu.
Per arribar-hi a la Tosca es proposa un petit recorregut de 2km tot gaudint del bosc de rivera, passant pel pont medieval i l'antic Molí de Dalt.

Comencem l'excursió cap a la Font de la Tosca: sortim del nucli antic pel Passeig del Meridià Verd, anem caminant fins agafar el GR 3 on trobem el primer indicador cap a la Font. Baixem pel camí que ens porta fins el Pont Medieval. Creuem la riera de Vallfogona pel Pont Medieval, un cop travessat ens indica que fins la Font de la Tosca queden 1,5 Km.
Passem per un caminet estret que ens conduirà a una plana, si seguim pel costat esquerre llindant per la riera es pot veure la resclosa del Molí i unes basses a mà esquerre.

Situats en aquest punt creuem una palanca per travessar el torrent del Tornall. Troba em un altre rètol indicant que falten 1,2 Km per arribar a la Font. Agafem un caminet estret on a mà dreta hi tenim el torrent i a l'esquerre a sobre un camp. Arribem a la casa del Molí de Dalt i tirem a
la dreta pel camí ample. Tot pujant anirem veient a la nostra esquerre la bassa del Molí. Arribem a la pista emporlanada on continuem per la dreta amunt.

Seguint deixem a la dreta un ramal també emporlanat que va a Can Cors i després un altre que porta a Cal Petit Ferrer i Llestenosa. S'acaba la pista emporlanada direcció a les Artigues i Milany i a uns 500 metres més endavant hi ha el paratge de la Font de la Tosca.

La Tosca del Pinetar és una formació rocallosa de varies desenes de metres de gruix que s'ha anat formant a partir de la lenta i contínua deposició, al llarg dels segles, del carbonat de calci dissolt en l'aigua de la Font de la Tosca.

El retorn pot ser el mateix recorregut o bé seguint la pista emporlanada pel Trull que ens porta altra vegada cap al poble de Vallfogona.

Itinerari
Més informació
Enllaços:
Vallfogona
Valoracions:
No hi ha valoracions.

Fes la teva valoració:

Usuari:
Contrasenya:
Per enviar una valoració cal que informis el teu nom d'accés i contrasenya. Si no disposes del codi d'identificació, pots obtenir-lo amb l'opció Demana Usuari.