El salt del grill
El Salt del Grill (42° 21' 2" N, 2° 9' 47" E), és un salt d'aigua, d'uns 30 metres d'alçada, que es troba en el camí de Queralbs al refugi del Coma de Vaca. Es tracta d'una excursió molt fàcil, totalment senyalitzada, i agradable (30 minuts) apta per a tota la família i que dóna com resultat la trobada d'un lloc màgic, ombrívol i molt bonic.

És uns dels salts d'aigua més emblemàtics del Ripollès, per arribar podem sortir des de Queralbs. Es pot deixar el cotxe a la central de Daió (agafar una pista a una curva pronunciada just abans de l'estació del cremallera), a la casa de colònies de La Farga, o si no es pot deixar a Queralbs mateix.

És una ruta relativament senzilla de fer, encara que amb trams una mica costeruts, i molt ben senyalitzada, amb un desnivell acumulat d'uns 200 metres que ens permetrà remuntar les Gorges del riu Freser per trobar el Torrent del Grill, indret os es troba el salt d'aigua. L'excursió és ideal per fer al matí o per la tarda i l'arribada impressiona, ja que s'arriba molt a prop de la base del salt.

Si tenim més gana de muntanya, i sense allargar massa que anem amb família, podem allargar el camí cap al refugi del Coma de Vaca i trobarem nombroses boques de les mines que varen ser explotades per extraure urani fins a principis del segle passat i que son testimoni del passat miner de la vall.
Una excursió ideal per conèixer la vall del riu Freser.

Itinerari
Més informació
Enllaços:
RuralVerd
Valoracions:

El 01/02, Mke84 va dir:
Ruta curta i fàcil per a completar la visita a la Vall de Núria
http://furgoyporteo.com/2014/09/26/vallnuria-gorguescaranca/


Fes la teva valoració:

Usuari:
Contrasenya:
Per enviar una valoració cal que informis el teu nom d'accés i contrasenya. Si no disposes del codi d'identificació, pots obtenir-lo amb l'opció Demana Usuari.