Ruta dels Turons de Tona
L'entorn de Tona sorprèn per la diversitat de paisatges que s'hi poden contemplar. El paisatge és típicament agrícola, però es troba fragmentat per les petites illes que formen els turons de la Plana. Aquests turons, denominats "turons testimoni", són testimoni relicte de la història geològica i del paisatge vegetal primitiu de la Plana de Vic i al municipi de Tona n'hi ha uns quants com el turó del Pla de Tona, el turó del Castell o el turó de Puigbonic. Els turons actuen de refugi i de corredor biològic per a la fauna entre les zones naturals del Montseny, els cingles de Bertí, el Moianès i el Lluçanès.

La zona per on passa mostra diferents valors naturals de Tona. Comença a la Plaça de l'Església, aprofitant un tram del PR. C-43 ( Sender de Tona ), on hi ha un primer plafó informatiu i els indicadors.

Primer passem per una zona urbana, fins que uns indicadors assenyalen una derivació que porta al pla del castell, on hi ha la torre de guaita i l'església de Sant Andreu, i des d'on es pot veure una vista general del poble, de la plana i dels turons en un plafó informatiu.

Cal continuar per l'itinerari en direcció al Parc Roqueta tot deixant un senyal a l'esquerra de diferents tipus de senders de la població, que es per on es torna.
Més endavant hi ha els forns ibèrics a l'esquerra.

Es segueix endavant i s'arriba al Parc Roqueta on hi ha el pou de l'antic Balneari Roqueta.
Es travessa el pont del riu per anar en direcció a la masia del Molí del Vendrell, abans de la qual hi ha un plafó amb informació sobre el bosc de ribera.

Després de la masia cal desviar-se per la derivació que ens porta fins al Pla de les Mentides on trobem el plafó de La Roureda. Ara, doncs, cal tornar enrera cap a l'itinerari principal.

Continuació cap a Puigbonic, on una altra derivació ens portarà fins al turó de Puigbonic.
Tornant a l'itinerari es segueix el trajecte que condueix fins a la plaça de l'Església.

Distància: 6 kms.
Inici i acabament: Plaça de l'Església.
Forma: CirculaItinerari
Més informacióMostra Ruta turons de Tona en un mapa més gran

Enllaços:
Ajuntament de Tona
Valoracions:
No hi ha valoracions.

Fes la teva valoració:

Usuari:
Contrasenya:
Per enviar una valoració cal que informis el teu nom d'accés i contrasenya. Si no disposes del codi d'identificació, pots obtenir-lo amb l'opció Demana Usuari.