Camina pel Parc de Pedra Tosca
Vine a caminar pel Parc de Pedra Tosca i endinsa't en un antic món de pedra trencada format fa 11.000 anys. Passeja pels camins de lava del volcà Croscat i descobreix la terra, la flora i la fauna d'un paisatge ple de contrastos.


Comença la ruta al Baixador de Codella, un petit edifici al peu de la Via Verda del Carrilet Olot-Girona que havia estat la caseta del guardabarreres del tren. Visita-la i demana un plànol de l'espai. T'ajudarà a situar els punts d'interès de la ruta.

En el plànol veuràs que tens la possibilitat de fer dos itineraris diferents, l'un més llarg que l'altre però ambdós igualment interessants. Els recorreguts estan senyalitzats sobre el terreny amb pannells numerats i amb informació de cada indret. Tots dos comencen al mateix punt i no és fins a mig camí que has d'escollir entre l'un o l'altre. El primer, que té una durada de dues hores, segueix de prop el perímetre del parc i arriba fins al municipi d'Olot; mentre que el segon és d'una hora i passa per l'interior. Tots dos, però, coincideixen en el darrer tram fins tornar al punt de partida, al municipi de Les Preses.

A pocs metres del baixador hi ha l'entrada al parc, un passadís de llistons de ferro perfectament integrat en l'entorn. Aquesta obra va valer un premi de paisatgisme als seus creadors, els arquitectes Aranda, Pigem i Vilalta. El trànsit per aquest espai, com si es tractés d'una porta a un altra dimensió, t'ajudarà a submergir-te en la màgia d'un paisatge dur i fràgil alhora.

De seguida veuràs que la terra que trepitges és la mateixa que separa les parcel•les de conreu en forma de petits murs. El parc, format per la colada de lava del volcà Croscat, va ser un bosc de roure pènol fins a principis del segle XIX, quan es va talar per extreure'n carbó i fusta. Després va començar l'artigació, el trasllat de pedres volcàniques per formar petits cultius envoltats de muralles de paret seca.

Després d'una estona de caminar entre artigues entraràs a la zona de l'Obaga i el Bosc, on a l'estiu agrairàs una parada a l'ombra. Molt a prop hi ha l'anomenat Clot de l'Infern. Tot i que no se'n coneix l'origen, sembla que és fruit de l'erupció d'un petit volcà en una zona d'aigua. També diuen que, en algunes èpoques, el clot era punt de trobada de bruixes per practicar-hi rituals màgics.

Quan arribis al punt de la Carretera de Canaderes, podràs optar entre dos itineraris. Si et dirigeixes a l'Artiga d'en Vila hauràs escollit el més curt, que et portarà als Bufadors, l'Artiga Rodona, els Noguers, Les Barraques, Les Artigues Petites i l'Artiga d'en Cuera per tornar novament al Baixador de Codella.

Distància: 5kms recorregut curt
Desnivell: pràcticament no n'hi ha.
Tipus de ruta: circular.Itinerari
Més informació
Suggeriments:
Tingues en compte l'època de l'any i ves vestit en conseqüència, perquè el parc és de climatologia extrema.


Enllaços:
Oficina de turisme
Valoracions:

El 19/06, NEBUR va dir:
Bonito y original parque.Cerca estan los volcanes,croscat y santa margarida recomendables con niños.Iogures la Fageda tb excursión recomendable con niños.


Fes la teva valoració:

Usuari:
Contrasenya:
Per enviar una valoració cal que informis el teu nom d'accés i contrasenya. Si no disposes del codi d'identificació, pots obtenir-lo amb l'opció Demana Usuari.