Camí del Pinar dels Diumenges
Aquest recorregut, és molt recomanable per a famílies i es pot escurçar per fer-lo més apte per a tothom. Ens endinsarà per terres fèrtils on hi trobarem sembrats, noguers, avellaners, olivers, etc., tot seguint el fons del relleu de les muntanyes de Prades; travessarem les partides de Cantanoella, les Alberedes, i el Corregó, antic poblat, del qual avui no en queden restes.
Es pot fer tant a peu com en bicicleta. Distància 8.84kms

Sortim de la plaça Major de Vimbodí pel portal que hi ha just davant de l’Ajuntament en direcció al Museu i Forn del Vidre. Al final del carrer girem cap a l’esquerra i arribem a la plaça de les Orenetes. Continuem i arribem a la carretera TV-7003 que ens porta a Poblet i a Vilanova de Prades. Agafem aquesta carretera direcció sud, just després de travessar el pont sobre el riu Milans a la dreta, arribem a un camí de terra.
Continuem per aquest camí travessant camps de cultiu i finques particulars. Creuem la carretera per endinsar-nos al Pinar dels Diumenges.
Des d’aquí tenim dues opcions segons la modalitat escollida, en bicicleta o a peu, respectivament: Opció 1: (amb bicicleta) Atenció forta pendent. Continuar per la pista principal entre cultius i boscos de pins fins arribar a la propera bifurcació de camins. Opció 2: (a peu) Agafar un petit sender que surt a la dreta del camí i que puja més recte per la zona més boscosa fins arribar a donar a la pista principal abans de la bifurcació. Continuem recte per la pista principal, deixant la pista que aque acabem de trobar a l’esquerra i que ens tornaria a portar a la carretera de Vimbodí - Vilanova de Prades. Seguim per la pista principal observant al fons el relleu de les Muntanyes de Prades i deixant qualsevol camí a dreta o esquerra fins que arribem a la propera bifurcació de camins senyalitzada.

Seguim per la pista de l’esquerra fins que trobem la tanca de la fàbrica de petards a la partida de les Alberedes. Quan trobem la tanca, girem a la dreta i continuem per la pista principal vorejant tots els edificis de la fàbrica, fins que arribem a la propera cruïlla de camins.
En aquesta cruïlla tenim dues opcions: Opció 1: Seguir el camí principal. Continuem recte per la mateixa pista principal en direcció oest fins arribar al mas de la Cova dels Foresos. Opció 2: Direcció el Corregó, camí curt i sense senyalització. Agafem el camí de la dreta en direcció Nord i sempre agafant els desviaments a la dreta travessem una zona de bosc molt agradable.

Just abans d’arribar al mas de la Cova dels Foresos, agafem el camí a la dreta, deixant el mas a la nostra esquerra continuem el camí principal fins que arribem a la propera cruïlla de camins al barranc del Corregó.
En aquesta cruïlla girem a la dreta i passem per un petit tram de pista asfaltada, seguint el curs del barranc del Corregó que quedarà a la nostra esquerra, fins fer cap a la caseta anomenada Corregó. Deixem la caseta del Corregó a la dreta i també la pista que ens porta fins aquí. Continuem per la pista principal cap a Vimbodí fins arribar a la propera bifurcació de camins.

Deixem la pista principal per la que baixem i seguim el camí de la dreta que ens endinsa de nou pel Pinar dels Diumenges. Seguin aquest camí principal deixant qualsevol bifurcació a la dreta. Sortim a la carretera i girem a l’esquerra. A 70m. girem a la dreta. Agafem l’avinguda Amics de Vimbodí que ens portarà al centre de Vimbodí, passant pel raval de Lleida i el carrer Major fins arribar a la plaça Major i l’Ajuntament.

Arribem a la plaça Major de Vimbodí i Poblet on finalitza l’itinerari.Itinerari
Més informacióVer Camí dels diumenges en un mapa más grande

Enllaços:
Turisme a L'Espluga
Valoracions:
No hi ha valoracions.

Fes la teva valoració:

Usuari:
Contrasenya:
Per enviar una valoració cal que informis el teu nom d'accés i contrasenya. Si no disposes del codi d'identificació, pots obtenir-lo amb l'opció Demana Usuari.