Els Patamolls de Granollers
Aprofitant la volada que està representant per Catalunya el turisme ornitològic, recentment s'ha fet una instal•lació d'observació d'ocells en un petit nucli del municipi de Torrefeta i Florejacs, a Granollers, a la part nord-oest de la plana de Guissona.

Per accedir-hi haureu de prendre la carretera L-314 que s'agafa a la sortida de Guarda-si-venes i que porta cap a Selvanera i Sanaüja. Passat Selvanera i en direcció a la Vall del Llobregós, a menys d'un kilòmetre, us queda el trencall a l'esquerra que indica Granollers.

Reduïu la velocitat i seguiu el camí fins l'entrada de Granollers. Us donarà la benvinguda la petita església de Sant Jaume, romànica de transició, que obre les seves portes el dia del seu patró, el 25 de juliol, quan es celebra la festa major de Granollers.

Teniu dues opcions per fer a partir d'aquest punt: una, els patamolls o aiguamolls, i una altra, l'inici de l'itinerari Granollers-Llobregós, de 4.8 km, passejada per l'Espai Natural Protegit de la Vall del Riu Llobregós.

Si voleu seguir cap als patamolls, entrant a Granollers, de seguida trobareu el cartell verd que us indicarà la direcció a prendre, cap a l'esquerra. Seguirem el camí fent una parada en el primer mirador que tenim. Serà la manera de veure què tenim a l'entorn i quins ocells son els que sobrevolen la zona.

Aquesta talaia natural és la primera parada abans d'accedir a la zona pròpiament dels patamolls. Si us ve de gust una caminadeta senzilla, us recomanem deixar el cotxe per aquesta zona i baixar a peu fins el punt d'observació. Podreu observar tota la flora que hi ha per aquests encontorns.
En cas de seguir amb el cotxe, a marxa lenta, teniu l'opció d'arribar fins la Font de l'Espinal, on hi ha una zona arranjada per poder-hi menjar (no es pot fer foc).
En aquest espai hi ha la font de l'Espinal, una obra d'arquitectura popular esplèndida, que us recomanem observeu amb cura i sense abocar-vos-hi.

Si abaixeu el to de veu, camineu sense fer gaire fressa i preneu un xic de paciència, podreu veure els animals que viuen en aquesta zona humida. De seguida trobareu, al costat del camí, el punt d'observació d'ocells amb una completa explicació de les espècies que es poden veure: ocells, rèptils, petits mamífers... No deixeu el camí ja què aquest indret està ple de pous sense senyalitzar.

Segons apunta el cartell que trobem a l'entrada dels patamolls, el topònim Granollers és derivat de granolla, nom antic de granota. Un granoller fora un indret ple de granolles. Aquesta fondalada dels patamolls també era coneguda com el Clot de les Granolles.

Itinerari
Més informacióMostra un mapa més gran

Suggeriments:
No us oblideu els prismàtics i respecteu la flora i fauna de la zona.

Enllaços:
Ajuntament de Guissona
Valoracions:
No hi ha valoracions.

Fes la teva valoració:

Usuari:
Contrasenya:
Per enviar una valoració cal que informis el teu nom d'accés i contrasenya. Si no disposes del codi d'identificació, pots obtenir-lo amb l'opció Demana Usuari.