Ruta del Tren Petit de Palamós
Excursió sense dificultat de 12 kms per fer en bicicleta apta per a tota la família. Una ruta que ens porta pels camins del Pla de Castell per un entorn natural de prats i boscos fins a la platja del Castell de Palamós, una de les mes maques de la zona. Es pot ampliar amb la visita al Poblat Ìber que trobem a dalt del turó de la platja.

La ruta comença al sur del terme municipal de Palafrugell, a l'alçada de la Jardineria Palafrugell, on trobem una primera senyalització de la ruta del Tren Petit (color marró). Iniciem la ruta pel caminet que va paral.lel al centre de jardineria durant aproximadament 1km i arribem a un altre cartell que anuncia l'inici de la ruta i ens explica com es va crear.

L'origen de la ruta es remunta al segle XIX, i el seu traçat transcorre per una part de l'antic recorregut de l'anomenat tren petit que connectava Palamós amb Girona passant per la Bisbal d'Empordà transportant mercaderies.

Envoltats de camps de conreu i masies de pedra arriben al terme municipal de Mont-Ros on trobem un desviament cap a la "Torre Simona", antiga torre vigia i de defensa.
Seguim recte direcció a Palamós i més endavant trobarem un encreuament de la via verda amb una carretera on poden passar cotxes, hem d'anar amb compte amb els nens que no passin sense mirar.
Continuem endavant pel camí passant pel costat d'un petit rierol fins al terme municipal de Palamós on trobarem una senyalització que ens indica el desviament cap Palamós Centre a la dreta, o si seguim recte cap a la Platja del Castell.
Més endavant trobem un punt senyalitzat amb les marques vermelles i blanques del GR, aquí girem cap a la dreta endinsant-nos en una zona de boscos de pins on una mica més enllà trobarem un cartell que ens indica que en 500mts arribem a la Platja.

Aquí podem aparcar i lligar les bicis per fer un bany a la platja o símplement jugar una estona a la sorra. Però si encara no esteu cansats us proposem pujar per la banda esquerra de la platja per visitar les ruïnes del Poblat Ibèric de Castell datat del S.VI a.C, des d'on gaudirem d'unes vistes espectaculars.

La tornada es fa pel mateix camí.
Una ruta molt fàcil de fer amb l'al.licient final de la platja.

Itinerari
Més informacióVer Ruta del Tren Petit en un mapa más grande

Enllaços:
Consorci Vias Verdes
Valoracions:
No hi ha valoracions.

Fes la teva valoració:

Usuari:
Contrasenya:
Per enviar una valoració cal que informis el teu nom d'accés i contrasenya. Si no disposes del codi d'identificació, pots obtenir-lo amb l'opció Demana Usuari.