El Casol de Puigcastellet
El recorregut ressegueix el torrent de Folgueroles i puja al Serrat del Pi fins arribar al poblat ibèric de Puigcastellet. Circuit circular, ben senyalitzat, de 6 kms amb un desnivell acumulat de 168m.

Sortirem de Folgueroles, de la cruïlla del carrer la Rambla amb la carretera a Vilanova de Sau N-141, i a una desena de metres en direcció Vilanova, agafarem un camí ben marcat a la dreta. Recorreguts uns 500 m trobem una bifurcació a l’esquerra que, per mig dels camps, ens porta cap a Mas d’en Coll.

Passarem entre la gran bassa i el mas, girarem a la dreta passant a ran de la casa i una mica més endavant agafarem un camí que surt a l’esquerra i que ens anirà pujant cap el cim del turonet i a Puigcastellet. A uns 800 m del mas surt a l’esquerra una drecera que amb un fort pendent ens porta també a les ruïnes ibèriques. Més fàcil és continuar pel camí més planer.

A uns 500m, quan el camí gira bruscament a l’esquerra, deixarem un camí a la dreta que ens pujaria a Sant Llorenç del Munt. Uns 300 m més i arribarem a Puigcastellet.

La fortalesa està formada per un gran pany de muralla de 64 metres de llargada i 3 d’amplada. A la part externa s’hi adossa una torre massissa quadrangular, en talús. Tanquen els extrems, per l’interior, dos grans murs laterals que limiten amb els espadats. Entre els dos braços s’hi obren deu àmbits amb una funció domèstica i artesanal. Dos patis empedrats als extrems conclouen el conjunt arquitectònic.
L’assentament es construí a mitjan segle III aC i fou abandonat, com a màxim, uns cinquanta anys més tard. La seva funció i la cronologia tan curta es poden explicar per la seva situació geogràfica als límits del que seria el territori del poble ibèric dels Ausetans i, l’abandonament, caldria relacionar-lo amb la presència militar romana a la zona.

Per baixar tornarem enrera uns 150 m i agafarem el camí de l’esquerra. Una mica més endavant trobem un trencament a l’esquerra que l’hem d’agafar per tornar a Mas d’en Coll i a Folgueroles

Existeix la possibilitat, per aquells que portin nens petits, de fer un tram del camí en cotxe, i fer la ruta una mica més curta. Així si seguim una mica més endavant per la carretera de Vilanova de Sau, aproximadament uns 500 m, arribarem a un indret on hi ha una gran esplanada , allí podrem deixar el cotxe i seguir a peu 800 m, fins arribar al mas d’en Coll.

Per a grups de més de 10 persones es pot contractar visita guiada de la fortalesa que ofereix la Diputació de Barcelona amb un preu de 3eur.
Cal concertar la visita al tel. 938 122 329Itinerari
Més informacióVer El casol de Puigcastellet en un mapa más grande

Calendari:
Tot l'any

Enllaços:
Ajuntament Folgueroles
Valoracions:
No hi ha valoracions.

Fes la teva valoració:

Usuari:
Contrasenya:
Per enviar una valoració cal que informis el teu nom d'accés i contrasenya. Si no disposes del codi d'identificació, pots obtenir-lo amb l'opció Demana Usuari.