Aiguamolls de l'Empordà
Aquest itinerari transcorre pels camins adaptats del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, un entorn natural inigualable i un refugi per gran quantitat d'aus, tant migratòries com residents. La ruta es pot fer a mida, més llarga o més curta segons les necessitats o l'estat de forma.

Proposem la sortida des del centre d'informació turística del Cortalet, on ens donaran mapes i informació de les aus que hi podem trobar en aquella época.
El primer tram va des del Cortalet fins al mas del Matar, 2,5kms per camí adaptat i la major part amb ombres. Proporciona un tast molt complet, accessible i amè de bona part dels hàbitats i les espècies més emblemàtiques del Parc. Hi trobarem nombrosos aguaits per poder observar la gran varietat d'ocells que trobem refugi a la zona durant tot l'any.

En aquest punt podem optar per tornar pel mateix camí o continuar fins a les Llaunes que son 2,3 kms més. Aquest itinerari permet conèixer part de la franja litoral, des dels estanys d'aigües dolces i poc profundes, al mas del Matar, fins a la platja, tot vorejant la llacuna litoral de la Massona. Aquí també hi trobarem nombrosos aguaits i un mirador espectacular a la torre Senillosa que permet tenir una visió de 360º de tota la zona. En aquesta zona hi trobarem també els cavalls de la Camarga. Arribem a la platja on acaba l'itinerari amb una torreta d'observació.

Aquí podem tornar un altre cop pel mateix camí o vorejar la platja i els aiguamolls per l'altra banda fins tornar de nou al punt de sortida, aquest tram és d'uns 8 kms més fent així un itinerari circular de uns 13kms en total.

Oficina de Turisme El Cortalet,
Ctra. De Sant Pere Pescador km 13,6
17486-Castelló d'Empúries
Tel. 972 45 42 22
Fax 972 45 44 74
pnaiguamolls.dmah@gencat.cat

Itinerari
Més informacióMostra Aiguamolls de l'Empordà en un mapa més gran

Enllaços:
Parc Natural dels Aiguamolls. Gencat Parcs
Valoracions:

El 02/10, Inma va dir:
Una caminada molt, molt bonica, i agradable, hem vist molts ocells. Molt importat portar la crema antimosquits, hi ha per tot arreu.


Fes la teva valoració:

Usuari:
Contrasenya:
Per enviar una valoració cal que informis el teu nom d'accés i contrasenya. Si no disposes del codi d'identificació, pots obtenir-lo amb l'opció Demana Usuari.