Les Alzines de Can Portell
Itinerari de 2,3kms apte per totes les edats, ja que te un desnivell molt baix. Alterna camins de bosc on podrem trobar alzines centenaries amb pistes forestals.

La sortida es fa des del centre d'informació d'Hortasavinyà, situat en l'antic edifici que van hostatjar les escoles del nucli d'Hortsavinyà, abans municipi independent i, avui dia, annexionat al de Tordera.
Agafem direcció a l'esglèsia de Sant Llop, del segle IX i X, tot seguint les fites verds pintades amb color marró que ens porta cap un camí que surt a la dreta de la mateixa rectoria i que conflueix amb un altre més ample que haurem de seguir cap a la dreta, on comença la travessia per la zona de les alzines.
Arribem al Sot d'en Pica on trobarem un gran pollancre de més de 2mts de perímetre i 15mts d'alçaria.
Anem seguint els pals elèctrics fins a la pista que ens porta al Forn de Calç d'en Pica, antigament dedicat a la cocció de pedra calcària que s'emprava en el morter de les edificacions.
Arribem a les Alzines Gegants de Can Portell, catalogades per la Generalitat entre els arbres més espectaculars de Catalunya.
Reculem uns metres i agafem un corriol cap a l'esquerra fins el pollancre gros, continuem pujant fins trobar a l'esquerra el roc del Gamarús, una curiosa roca de pedra calcària de 17mts d'alçaria. A partir d'aquí continuem el camí que ens porta de tornada al punt de sortida.







Itinerari
Més informació



Ver Les Alzines de Can Portell en un mapa más grande





Suggeriments:
El primer dilluns de Pasqua es celebra l'aplec de l'Erola, festa molt concorreguda on es fan ballades de gegants, arrossades i espectacles infantils.
La festa Major d'estiu es celebra el primer dissabte de Setembre.

Enllaços:
Diputació de Barcelona.




Valoracions:
No hi ha valoracions.

Fes la teva valoració:

Usuari:
Contrasenya:




Per enviar una valoració cal que informis el teu nom d'accés i contrasenya. Si no disposes del codi d'identificació, pots obtenir-lo amb l'opció Demana Usuari.