El gran dòlmen del Pla del Boix
Ruta de dificultad mitja per la Serra de l'Arca, al Montseny, per descobrir una de les formes més antigues de sepulcres, el dòlmen prehistòric del Pla de Boix, que es conserva pràcticament intacte. Desnivell aproximat 250mts i distància 7km a/t.

Hi ha dos variants, una es sortint des de l'hotel El Montanyà on es poden aparcar els cotxes, des d'aquí s'han de seguir les marques blaves fins a l'Afrau. Aquest camí es tot baixada i potser és el més complicat ja que en alguns casos es una mica pronunciada i pot relliscar i de tornada es fa una mica pesat ja que els nens tornen cansats i la pujada els hi costa.

També es pot sortir directament d'Aiguafreda, es pot aparcar el cotxe a la plaça on trobem la caseta d'informació o bé una mica més endavant just abans d'arribar a la Font dels Enamorats.
D'aquest punt surt un corriol cap a l'Afrau, una antiga masia que actualment està habitada per un pintor, s'hi pot entrar a veure els seus quadres.
Travessem ara un petit pontet sobre la riera i pugem una mica fins a Aiguafreda de Dalt, església que data del segle XII. Sota de l'església hi ha una cova o cripta on hi ha vestigis d'enterraments, probablement de l'època romano-cristiana o visigòtica.
Continuem pel camí fins a la Font Fresca on es pot fer una petita parada per gaudir de l'ombra i descansar una miqueta als seus bancs de pedra.
El camí continua recte fins El Saüc, una antiga masia en runes, queda molt poquet en peu. I uns 200 mts més endavant ens desviem a l'esquerra per un petit corriol, indicat amb uns petits postes metàl·lics verds amb la marca groga, postes que ens aniran guiant tot el camí ja fins al Dolmen.
Uns 400 mts més enllà de Can Casanoves, una altre casa en runes, trobarem un altre camí que marxa a la dreta i ens porta al GR2 amb marques blanques i vermelles, que anirem seguint també una estona fins trobar el trencall que ens porta fins al Dòlmen.

El Dolmen d'Aiguafreda està format per quatre grans lloses verticals i una d'horitzontal i va ser construït com a monument funerari pels habitants de la zona entre els segles XXV i XX a.C.

La tornada es fa pel mateix camí.Itinerari
Més informacióVer Ruta dolmens d'Aiguafreda en un mapa más grande

Suggeriments:
Imprescindible portar aigua i si es fa a l'estiu, gorra i protecció solar ja que hi ha moltes zones totalment descobertes.
Valoracions:
No hi ha valoracions.

Fes la teva valoració:

Usuari:
Contrasenya:
Per enviar una valoració cal que informis el teu nom d'accés i contrasenya. Si no disposes del codi d'identificació, pots obtenir-lo amb l'opció Demana Usuari.